Aranjamente florale nunta | Gradini – Sissinghurst Castle Garden
2858
post-template-default,single,single-post,postid-2858,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Gradini – Sissinghurst Castle Garden

Fiind indragostita de gradini de cand ma stiu, acum cativa ani am inceput sa acord o atentie deosebita parcurilor si gradinilor din tarile pe care le cutreier. Cred ca o gradina este un univers si o lume in sine. Are identitate, vibratie, poveste si asemeni decorului unei case, poate spune povestea celor care au creat-o. 

1

Intr-una dintre calatoriile mele am explorat cateva gradini si parcuri din Marea Britanie. O sa-mi fac un obicei din a va prezenta cateva dintre acestea in fiecare duminica.

Sper sa va placa si sper ca si in tara noastra sa inceapa sa apara cat mai multe oaze de perfectiune precum in Marea Britanie si nu numai. Sa pornim la drum!

O sa incep povestea despre gradini cu una dintre cele care mi-a creat o emotie puternica si m-a impresionat cel mai mult – Sissinghurst Castle Garden.

Aceasta minunatie peisagistica a fost creata de catre scriitoarea Vita Sackville-West, impreuna cu sotul sau, diplomatul Harold Nicolson in anul 1930 si a fost deschisa publicului opt ani mai tarziu . Harold a imaginat si desenat arhitectura gradinii iar Vita s-a ingrijit de alegerea mixului de plante si arbusti.

Gradina are un aer poetic, romantic, transpunand in emotii caracterul celor doi soti si este compusa din alte 10 mici gradini invecinate. Gradinile sunt delimitate intre ele fie prin garduri de caramida, fie prin pereti de gard viu, dand vizitatorilor senzatia de intimitate si de liniste.Nu imi mai aduc aminte toate cele 10 gradini, dar cu siguranta nu voi uita foarte usor gradina de roze si pe cea alba.

Va invit sa facem un mic tur si sa savurati aceasta minunatie peisagistica.

 


Sper ca ati savurat micul tur si va invit sa ne revedem duminica viitoare cu o alta vizita.

No Comments

Post a Comment