Aranjamente florale nunta | Jurnal de ganduri – Despre sanatate
3680
post-template-default,single,single-post,postid-3680,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Jurnal de ganduri – Despre sanatate

2015 a fost pentru mine unul dintre cei mai intensi ani. Dupa un savuros, zglobiu si foarte vesel 2014, 2015 a debutat cu vizite la spitale, controale medicale, operatii, recuperari, zile nedormite, lacrimi, sperante. Unul dintre parintii mei a suferit o operatie extrem de complicata, finalizata cu succes.

 

Abia imi trageam sufletul dupa spaimele si noptile nedormite, cand dupa o raceala netratata corespunzator, starea mea de sanatate a inceput sa se inrautateasca. In afara durerilor (pe care imi impuneam sa le ignor, ca deh „sunt tanara”, „toata lumea are dureri”, „am foarte multe proiecte in derulare si nu am timp de controale”, „e doar o durere trecatoare”, „o sa treaca”), calitatea vietii mele se inrautatise simtitor. Eram apatica, ingrijorata, speriata si trista.

Frica incepuse sa puna stapanire pe mintea mea si spaima unei posibile afectiuni mai grave ma impiedica sa fac toate analizele necesare pentru a afla rezultatul. Dupa cateva luni, mi-am invins frica de a afla adevarata cauza si am facut cateva investigatii care au dezvaluit faptul ca in corpul meu exista ceva care trebuia eliminat.

Au trecut alte cateva luniĀ in care am incercat diverse tratamente alternative, in speranta ca „acel ceva” o sa dispara si ca nu o sa ajung sa fac interventia chirurgicala. Lucrurile nu s-au rezolvat prin tratamente alternative, asa ca a urmat interventia si apoi recuperarea.

Interventia a fost un succes, analizele au dezvaluit faptul ca spaimele (presupunerile) mele fusesera mult mai mai sumbre decat realitatea, dar ca a fost foarte important ca am eliminat „acel ceva” din organism care ar fi putut aduce complicatii pe viitor. Starea de sanatate si implicit cea de spirit s-au imbunatatit simtitor dupa interventie si eu am putut sa savurez zilele ploioase si innorate fara dureri de cap infioratoare si stari de rau.

Concluzia mea dupa aceasta experienta a fost ca sanatatea este intr-adevar cea mai importanta (repetam incontinuu acest lucru, doar ca uneori ne lasam prinsi in febra proiectelor si a muncii si nu ne dam ragazul necesar pentru a ne ingriji), ca este extrem de important sa o pretuim si sa o ingrijim cum se cuvine si ca mai presus de orice este important sa prevenim decat sa tratam.

Asadar, cu toate ca afectiunea mea nu a fost identica cu cea care face obiectul campaniei AVON, salut aceasta campanie si ma alatur cu drag.

Este minunat sa fim sanatoase, se ne ingrijim si mai presus de orice sa prevenim inainte de a trata.

12001091_900438320026324_8099222297371090173_o

Andreea Banita-9

 

Pe duminica!

No Comments

Post a Comment